UV-C luchtreiniger

Met een UV-C luchtreiniger ben je beter beschermd tegen virussen en bacteriën. Het is bewezen dat dit type luchtreiniger lucht, oppervlakken en voorwerpen desinfecteert. In dit artikel lees je alles over het voordeel van een UV-C luchtreiniger, leer je over het belang van ventilatie en leggen we uit hoe een UV-C lamp werkt. 

Verspreiding van virussen en bacteriën

UV-C luchtreinigers hebben een belangrijke functie, het deactiveren van virussen en bacteriën. Vooral in drukke publieke ruimtes worden virussen en bacteriën verspreid. Denk aan kantoren, scholen, musea en in het OV. Wist jij dat UV-C luchtreinigers al meer dan 30 jaar worden gebruikt door wetenschappers in labaratoria. 

Bekijk hier de bestverkochte UV-C luchtreinigers

uvc luchtreiniger

UV-C luchtreiniger tegen corona

UV-C luchtreinigers werken ook tegen het coronavirus. Er zijn diverse tests uitgevoerd op dit gebied. UV-C lichtbronnen kunnen in 6 seconden 99% van het coronavirus op een oppervlak inactiveren. Om in de toekomst beter beschermd te zijn tegen het coronavirus is het zeker aan te raden een UV-C luchtreiniger in huis te halen. 

Ventileren 

Een UV-C luchtreiniger ventileert uitmuntend. Door ventileren ververs jij de lucht in een ruimte. Hiermee wordt de concentratie ziekteverwekkers in de lucht verminderd. Dit kan worden uitgedrukt in ACH, het aantal air changes per uur. Dit is het aantal keren dat de lucht in een ruimte is ververst door nieuwe lucht binnen een uur. Ventilatie richt zich dus op het aanvoeren van verse lucht. Tegelijkertijd wordt het CO2 gehalte verlaagd. Elke keer dat de lucht ververst is vermindert het level van ziekteverwekkers in de lucht. 

Als het risico op infectie via de lucht minimaal is, zijn er minimaal 9 ACH nodig. Dan is er 99,99 reductie. De standaard ventilatie oplossingen halen dit bijna nooit. UV-C luchtreinigers desinfecteren de lucht in de ruimte. Daarnaast inactiveren ze ziekteverwekkers in de lucht.   De effectiviteit drukken we uit in egACH. Dit is de equivalante air changes per uur. 

UV-C luchtreiniger kopen

Een UV-C luchtreiniger kopen doe je bij een van de volgende webshops:

  • Bol.com > bekendste webshop in Nederland
  • Amazon > grootste webshop op de wereld 
luchtreiniger uvc

Luchtreiniger met UV-C lamp

Een ingebouwde UV-C lamp is de meest gebruikt manier om UV-C licht in te bouwen bij een luchtreiniger. De luchtreiniger met UV-C lamp maakt micro organismen als schimmels, virussen en bacteriën onschadelijk voor ze het filter betreden. In het filter worden de gedeactiveerde micro organismen uit de lucht verwijderd. Vervolgens brengt de UV-C luchtreiniger gezonde en schone lucht in de ruimte. 

UV-C Philips luchtreiniger

Philips behoort tot de populairste merken UV-C luchtreinigers. Technologisch lopen ze voor op dit gebied. Ze zijn continu bezig met het verbeteren van hun producten. Qua prijs zitten deze Philips luchtreinigers in het hogere segment. Het is een flinke investering maar de producten zijn kwalitatief het geld waard. 

Vragen over UV-C luchtreinigers?

Mocht je nog vragen hebben over UV-C luchtreinigers. Over modellen, installatie of algemene vragen? Mail dan naar info@luchtreinigerblog.nl. Bekijk ook eens de andere geschreven artikelen op de site. We hebben tientallen blogs geschreven over luchtreinigers.