Daikin luchtreiniger

Met een Daikin luchtreiniger is jouw huis, kantoor of praktijkruimte binnen 2.5 minuut voor 99,9% virusvrij. De onderscheidende luchtreinigers zijn getest door het Franse laboratorium Institut Pasteur de Lille. Uit de studie die ze hebben gedaan blijkt dat minimaal 99,9% van de respiratoire virussen uit de lucht is verwijderd door de Daikin luchtreiniger. Denk hierbij aan virussen met betrekking tot corona of de gewone griep. Ander voordeel is dat het apparaat direct allergenen verwijderd, evenals fijn stof en geurtjes dankzij de krachtige filters. 

Voordelen Daikin luchtreiniger

Zo zijn er nog enkele voordelen aan de Daikin luchtreiniger.

  • Het apparaat is fluisterstil
  • De luchtreiniger is eenvoudig verplaatsbaar 
  • Het werkt middels plug & play 
  • Een van de twee opties heeft een bevochtigings functie 
daikin luchtreiniger

Daikin luchtreiniger opties

Er zijn momenteel twee keuzes voor een Daikin luchtreiniger. De standaard krachtige MC55W en de MCK55W met bevochtiging mogelijkheid. 

Daikin luchtreiniger kopen

Daikin is een topmerk wat luchtreinigers betreft. Wij raden aan de luchtreiniger te kopen bij een van de volgende webshops:

Waarom ventileren belangrijk is 

Als jij last hebt van allergenen, bacteriën, schimmels of huisstofmijt is ventileren niet voldoende. Om deze kwalen aan te pakken is een luchtreiniger van bijvoorbeeld Daikin nodig. Deze zijn voorzien van een HEPA-filter, geurfilter en ventilator. De luchtreiniger van Daikin gaat hier zelfs een stapje verder in. 

Werking Daikin luchtreiniger

Enkele belangrijke onderdelen van de Daikin luchtreiniger willen we toelichten. 

Ventilator 

De luchtreiniger bestaat uit een krachtige ventilator. Deze zuigt grote hoeveelheden lucht langs 3 zijden van de reiniger. De ventilator kan draaien in verschillende snelheden. In de allerlaagste stand maakt de reiniger 19 decibel aan geluid. Dit is bijna niet te horen en daardoor ideaal voor in de de slaapkamer. 

Flashtreamer technologie:

De streamer van Daikin werkt als een soort plasma-ontlading. Deze breekt gevaarlijke chemische stoffen af. Het afbrekend vermogen kan worden vergeleken met een thermische energie van circa 100.000°C. De streamer zendt ultra snelle elektronen uit. Deze botsen vervolgens tegen elkaar en verbinden met zuurstof en stikstof in de lucht. Hierdoor worden 4 soorten elementen gevormd. Deze elementen hebben het vermogen om af te breken.

HEPA-filter (Elektrostatisch)

De HEPA filter van de Daikin luchtreiniger is elektrostatisch geladen. Hierdoor kunnen doeltreffende schadelijke stoffen worden opgevangen. Er zal geen drukverlies ontstaan. Ander voordeel is dat de filter hierdoor niet snel zal verstoppen. 

Geurfilter

De geurfilter absorbeert geuren in samenwerking met de streamer. Vervolgens zal de geurfilter deze ontbinden. 

Generatiemodule

De allerlaatste stap in de Daikin luchtreiniger. Op basis van plasma-ionen wordt gezuiverde lucht nog verder gereinigd. Dit zorgt uiteindelijk voor een zuiver binnenklimaat. 

Bevochtiging bij de MCK55W

Luchtbevochtiging zorgt ervoor dat de relatieve vochtigheid in de ruimte op een normaal percentage komt. 

Prijs Daikin luchtreiniger

Zoals eerder benoemd zijn er 2 uitvoeringen van de Daikin luchtreiniger, elk met een andere prijs. 

Prijs MC55W > 419 euro

Prijs MCK55W met bevochtiging mogelijkheid > 609 euro

daikin luchtreiniger

Review Daikin luchtreiniger

Wij zijn erg te spreken over de kwaliteit van de Daikin luchtreiniger. We zijn verrast door de stille werking van het apparaat. Als we de luchtreiniger in de maximale stand zetten, reageert het toestel snel. De luchtreiniger kan worden gebruikt in alle ruimtes. Voor meer vragen over luchtreiniger van bijvoorbeeld Daikin of een ander merk kan je mailen naar info@luchtreinigerblog.nl.