Luchtreiniger rook(lucht)

Luchtreinigers bieden in veel situaties hulp, zo ook bij en tegen rooklucht. Als je zelf niet rookt maar wel vrienden of familie hebt die roken, weet je hoe vervelend rooklucht zijn kan. Of als je zelf rookt en anderen in het huishouden niet, kunnen ze zich daar behoorlijk aan storen. Bovendien is het zaak kleine kinderen zoveel mogelijk uit de rooklucht te houden. In al deze rook gerelateerde situaties kan een luchtreiniger hulp bieden. Een goede luchtreiniger die een ionisator en koolstoffilter bevat, verwijderd de rooklucht binnen een mum van tijd. In dit blog vertellen we je over geschikte en de beste modellen die kunnen helpen bij dit probleem. 

Rook luchtreiniger

Steeds meer rokers maken gebruik van een luchtreiniger om de rook uit huis te krijgen. Het raam open zetten kan natuurlijk ook maar dit is zeker in de koude maanden een dure oplossing. Naast dat een luchtreiniger de rook laat verdwijnen, laat het ook extra schone lucht achter. 

Schone lucht is van essentieel belang voor de gezondheid. Of er nu wel of niet gerookt is in huis. Alle nare luchtjes en alle onschadelijke stoffen zoals rook kan je met een anti rook luchtreiniger laten verdwijnen. 

Bekijk hier de bestverkochte rook luchtreinigers op Bol.com.

luchtreiniger rooklucht

Rooklucht

Rooklucht, welke kan worden opgeruimd met een luchtreiniger, bestaat uit diverse schadelijke stoffen:

  • Teer
  • Stikstofmonoxide
  • Aceton
  • Nicotine

Voor mens en dier is dit erg ongezond. Daarnaast is het nog ongezonder voor baby’s, peuters, kinderen, kleuters en patiënten met longaandoeningen. 

Ander nadeel is dat rooklucht na verloop van tijd kan zorgen voor sporen op de muren. De bekende gele gloed over het behang wat vroeger wit was. Deze aanslag zie je ook terug op vloeren en meubels. Deze problemen die door de rook ontstaan kan je ook met een geschikte luchtreiniger oplossen. 

Welke luchtreiniger kopen tegen rooklucht?

Niet elke luchtreiniger is gespecialiseerd in rooklucht. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen. Er zijn bepaalde specificaties die belangrijker zijn bij het tegengaan van rook lucht. Welke zijn dit? Hieronder lees je het. 

Luchtreiniger tegen rook – Ionisator

Eerste advies wat we willen meegeven om voorgoed van de rook lucht af te komen middels een luchtreiniger, is er een met ionisator aan te schaffen. De ionisator filtert alle schadelijke stoffen en vieze geur uit de lucht. Met een ionisator is dit proces veel specifieker dan bij de standaard luchtreiniger. 

De ionisator stuurt negatieve ionen de lucht in (dit is heel goed). Deze gaan zich hechten aan de kleine delen schadelijke stoffen in de lucht. Door het gewicht vallen de mini stofdeeltjes op de grond. Zo worden ze uit de lucht gefilterd. Dit proces van de luchtreiniger werkt zo ook bij rook. 

De filter is van cruciaal belang

Ander belangrijke specificatie van de luchtreiniger om rook uit de lucht te halen is het filter. Beste is een combinatie tussen HEPA en een koolstoffilter. 

Beste rook luchtreiniger > HEPA

HEPA staat voor High, Efficiency, Particulate Air. Dit is een van de beste filters in een luchtreiniger tegen rook. Daarmee is die perfect voor diverse schadelijke stoffen en virussen. Dit is een van de meest gebruikte filters in rook luchtreinigers

Beste rook filter > Koolstoffilter

De koolstoffilter is voor het verwijderen van nare geuren en vieze luchtjes. De filter is gemaakt van actieve kool. Deze filter moet je om de zoveel tijd vervangen. 

beste luchtreiniger anti rook

Luchtfilter rook – Hoe groot is de kamer?

Om te bepalen of een luchtfilter werkt tegen rook, moet je eerst vaststellen hoe groot de kamer is waarvoor je deze wil gebruiken. Elk apparaat heeft een maximale aantal vierkante meters die kan worden schoongemaakt. 

Bekijk ook de ventilatie van een bepaalde kamer. Heb je last van tochgaten? Hoe hoog is het plafond? Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op het oplossen van rook door de luchtreiniger. 

Zodoende kan je bepalen welk apparaat luchtreiniger je nodig hebt om in een bepaalde kamer de rook te kunnen opruimen. 

Beste luchtreiniger anti rook kopen 

Bekijk een van de volgende webshops om de beste  anti rook luchtreiniger te kopen en af te rekenen met rook lucht in huis:
Mediamarkt > Mediamarkt heeft vaak scherpe prijzen en goede aanbiedingen
Bol.com > De grootste webshop in Nederland
Amazon > Snelst groeiende webshop in Nederland
Coolblue > Vaak de beste producten en service 

Je zal zien dat er luchtreiniger tegen rook zijn in verschillende afmetingen, maten en designs. Maak allereerst gebruik van de filters om een shortlist te maken. Hiervoor is het handig om te weten hoe groot de kamer is waar je de rooklucht van wil reinigen.

Als je een geschikt apparaat hebt gevonden, lees dan ook de reviews. Hoe beoordelen klanten een bepaald apparaat na aanschaf. Dit is waardevolle input. 

Luchtreiniger tegen rook 

Mocht je nog vragen hebben over luchtreinigers in het algemeen of tegen rook, kan je ons altijd berichten. Stuur een e-mail naar info@luchtreinigerblog.nl. Of lees de andere blogs op onze site boordevol handige adviezen en tips.