Luchtreiniger huisstofmijt

Luchtreinigers voor huisstofmijten kunnen goed zijn als je allergisch voor stof. Je bent niet de enige. Tot 130 miljoen mensen niezen en piepen als gevolg van een stofallergie. Maar deze allergieën worden in werkelijkheid veroorzaakt door de kleine deeltjes, lichaamsfragmenten en uitwerpselen van huisstofmijten. Hoewel het moeilijk is om van dit ongedierte af te komen, zijn er wel maatregelen die u kunt nemen om van huisstofmijten af te komen die in jouw woningtextiel leven. Omdat huisstofmijtdeeltjes vaak in de lucht terechtkomen, kan het kopen van een luchtreiniger huisstofmijt met een HEPA-filter (high-efficiency particle air) ook helpen deze en andere allergenen uit de lucht te verwijderen.

Luchtzuiveraars voor huisstofmijt

Als je last hebt van allergieën en astma, kan huisstofmijt een belangrijke trigger zijn die je symptomen verergert. Gelukkig is een luchtreiniger voor de huisstofmijt geweldig voor het verwijderen van stof, inclusief huisstofmijtallergenen, en kan het je helpen gemakkelijker te ademen. Een luchtreiniger voor de huisstofmijt kopen voorkomt ook ziekte door het doden van schadelijke ziektekiemen in de lucht.

luchtreiniger huisstofmijt

Huisstofmijt luchtreiniger en gezondheidsproblemen

Een luchtreiniger voor de huisstofmijt is ook goed wanneer je geen allergie hebt. Thuis voortdurend worden blootgesteld aan huisstofmijt kan een dramatisch effect hebben op jouw gezondheid. Huisstofmijtallergieën kunnen variëren van mild tot ernstig. Symptomen zijn een loopneus, tranende ogen en niezen, ook bekend als allergische rhinitis. In ernstige gevallen is de aandoening blijvend of chronisch, wat resulteert in aanhoudend niezen, hoesten, congestie, druk op het gezicht of ernstige astma-aanvallen. Volgens onderzoeken kan blootstelling aan huisstofmijt zelfs astma veroorzaken. Genoeg redenen om een luchtreiniger voor huisstofmijt aan te schaffen.

Wat zijn huisstofmijten?

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine, insectachtige plaagdieren die leven in kussens, matrassen, dekens, tapijten, kleding en andere zachte materialen in bijna alle huizen. Volgens onderzoek kunnen er honderdduizenden huisstofmijten leven in het beddengoed, matrassen, gestoffeerde meubels, tapijten of gordijnen in jouw huis. Ruwweg vier van de vijf huizen in de meeste delen van Nederland hebben detecteerbare niveaus van huisstofmijtallergenen in ten minste één bed. Stofmijten voeden zich met dode menselijke huidcellen in stof en zijn geen parasieten, wat betekent dat ze niet bijten, steken of zich ingraven in ons lichaam. Dat is een voordeel, maar ze maken wel schadelijke allergenen aan uit hun uitwerpselen en lichaamsdeeltjes, dus een luchtreiniger voor de huisstofmijt kopen is een goed idee. 

Huisstofmijt verwijderen 

De beste natuurlijke remedies zijn gericht op het voorkomen van blootstelling aan de beestjes en dan dit te behouden met een luchtreiniger voor de huisstofmijt. Om blootstelling te beperken, begin je met je slaapkamer, waar het aantal mijten het hoogst is en waar we allemaal een derde van ons leven doorbrengen. Het is nuttig om jouw beddengoed één keer per week in heet water te wassen. Vochtigheid en hoge concentraties huisstofmijten gaan hand in hand. Hoewel ze geen water drinken, absorberen huisstofmijten vocht uit de lucht. Als u in een vochtig gebied woont, kunnen airconditioning en luchtontvochtigers helpen. In gebieden met een lage luchtvochtigheid, zoals woestijnen, kunnen huisstofmijten simpelweg niet overleven. Een manier om de huisstofmijtpopulatie te beperken is om de luchtvochtigheid in jouw huis onder de 50% te houden. Zet op droge dagen de ramen ongeveer een uur per dag open om de vochtigheid uit het huis te helpen verwijderen. Neem deze tips mee om, naast de aanschaf van een luchtreiniger, huisstofmijt verder te verwijderen

huisstofmijt luchtreiniger

Waar zit de huismijt

Naast een luchtreiniger voor de huisstofmijt gebruiken zijn er meer plekken waar de huismijt graag zit. Het gebruik van meubilair met gladde oppervlakken, het weglaten van gordijnen en vitrages, en het inpakken van matrassen en kussens kan de huisstofmijt ook drastisch verminderen. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, is het beter om helemaal geen tapijt te hebben. Als je liever tapijt hebt, gebruik dan een stofzuiger met een hoogrendementsfilter of een centrale stofzuiger. Als je stofzuigt, gebruik dan een vochtige dweil of vochtige doek om de hoeveelheid stof te verminderen die tijdens het schoonmaken wordt opgewerveld.

Allergieverschijnselen van huisstofmijt verminderen

Ook al komen huisstofmijten vaker voor tijdens de vochtige zomermaanden, ze worden vaak in de lucht geroerd wanneer je in de herfst jou binnen verwarming opstart. Dus, voordat je de centrale verwarming voor de eerste keer na de zomer aanzet, reinig je de luchtroosters in het hele huis. Anders zullen allergenen die in de ventilatieopeningen opgesloten zitten, de lucht vullen zodra je de verwarming aanzet. Huisstofmijt houdt ook van slaapkamers! Bedek jouw matras en kussens met stofvrije hoezen, en was al jouw beddengoed regelmatig in warm water. Stof en stofzuig jouw huis regelmatig. Zorg ervoor dat je een filtermasker draagt tijdens het schoonmaken van de luchtreiniger voor de huisstofmijt.

De beste luchtreiniger voor stofverwijdering

De meeste blootstelling aan stofmijtallergenen gebeurt terwijl je slaapt of wanneer stof wordt verstoord tijdens het opmaken van jouw bed of wanneer je gewoon door de kamer loopt. Een luchtreiniger voor huisstofmijt in jouw slaapkamer kan helpen deze allergenen op te vangen voordat ze de kans krijgen zich te nestelen. En een luchtreiniger met HEPA-technologie is zo stil dat hij jou niet wakker houdt. Als je een luchtreiniger overweegt, kan je ook het beste apparaten vermijden met een luchtuitlaat die naar de vloer wijst, omdat de stroom schone lucht deeltjes die op de vloer liggen zou verstoren en allergenen terug de kamer in zou blazen. Dit is vooral een groot probleem als je tapijt hebt dus dan zou ik zeker een luchtreiniger voor de huisstofmijt aanbevelen. 

Luchtreiniger huisstofmijt kopen

Een luchtreiniger die goed werkt bij huisstofmijt koop je bij: