Plasma luchtreiniger

Plasma luchtreinigers werken wel degelijk. In feite werken deze zuiveraars niet alleen goed. Ze werken geweldig! Een van de redenen waarom ze zo goed werken is dat hun filters zeer klein zijn en dat ze verontreinigende stoffen en deeltjes kunnen opvangen die uiterst klein zijn. Bijna niets komt voorbij een van deze filters. Een ander aspect van de plasma luchtreiniger waar mensen van houden is dat hij efficiënt werkt zonder veel elektriciteit te gebruiken. Plasma-luchtreinigers verbruiken ongeveer evenveel energie als een gloeilamp, wat betekent dat het verschil in jouw energierekening praktisch nihil zal zijn.

Wat is een plasma-luchtreiniger?

Een plasma luchtreiniger is een zuiveringsapparaat dat een atmosferische verstoring in de lucht veroorzaakt, waardoor de lucht vervolgens zijn eigen filter wordt. Dit wordt bereikt door het uitzenden van gelijke hoeveelheden positieve en negatieve ionen. Deze vormen vervolgens nieuwe clusters van ionen die elke vorm van vervuiling of verontreiniging in de lucht verwijderen. Bij het winkelen voor luchtfilters, zal je merken dat veel van hen werken omdat ze een vorm van ionische zuiveraar zijn. De plasma luchtreinigers creëren lage niveaus van ozon. In tegenstelling tot ozon gebaseerde luchtreinigers, zijn de niveaus zo laag dat de EPA heeft bepaald dat ze nog steeds veilig zijn om te gebruiken. Dit komt omdat de meeste van deze plasma luchtreinigers een ozonniveau van 0,05 ppm hebben, wat laag genoeg is om geen gevaar voor mensen of huisdieren te vormen.

Plasma luchtreiniger

Hoe werkt een plasma-luchtreiniger

Plasma luchtreinigers werken vrij eenvoudig. Ten eerste hebben ze zeer kleine filters die zelfs de kleinste verontreinigingen opvangen, iets wat andere luchtreinigers gewoon niet kunnen. Wanneer de negatieve en positieve ionen vrijkomen, die een samenstelling hebben die vergelijkbaar is met die van water, scheiden ze zich en voegen zich dan weer rond de verontreinigingen. Zodra dit gebeurt, worden de verontreinigingen gevangen in het filter en krijgen ze geen kans meer om terug de lucht in te gaan. Plasma-luchtreinigers maken gebruik van gespecialiseerde technologie die zowel goedkoop als onderhoudsarm is. Zelfs de filters, die uiterst energie-efficiënt zijn, hoeven slechts af en toe te worden vervangen. Met plasma-luchtreinigers hoeft je je nooit zorgen te maken over het voortdurend vervangen van dure filters omdat deze slechts af en toe vervangen hoeven te worden.

Zijn plasmagolven veilig?

Filters zoals de plasma luchtreiniger die gebruik maken van plasmagolftechnologie zijn ongelooflijk veilig. Vooral vanwege de dubbele ionen die worden gecreëerd en gebruikt om zich te ontdoen van verontreinigingen in de lucht. Dit is een effectieve maar veilige manier om zich te ontdoen van alle soorten verontreinigende stoffen. Dit type filter en luchtreiniger is gecertificeerd door de luchtverontreinigingscommissie als veilig voor mensen en huisdieren. Dit zegt veel, omdat er zeer strenge veiligheidsnormen zijn als het gaat om producten zoals de plasma luchtreiniger die zich ontdoen van verontreinigende stoffen in de lucht.

De voordelen van plasma-luchtreinigers

Zoals bij elk product op de markt hebben plasma-luchtreinigers zowel voor- als nadelen. Hier zijn drie belangrijke voordelen van dit type luchtreiniger: het is een zeer krachtig luchtreinigingssysteem. Plasma-luchtreinigers maken gebruik van talrijke gecombineerde ventilatorsystemen en filtratiesystemen om het zuiveringsproces zeer krachtig te maken. Het is een zeer efficiënt luchtzuiveringssysteem dat zich kan ontdoen van de meeste deeltjes, met inbegrip van formaldehyde en zelfs toiletgeur. Het werkt snel. Je hoeft jouw plasma luchtreiniger niet lang aangesloten te hebben om een verschil te merken in de geur en de ademhalingsvoordelen die het biedt.

luchtreiniger plasma

De nadelen van plasma luchtreinigers

Hoewel mensen over het algemeen dol zijn op hun plasma luchtreinigers, hebben de apparaten ook enkele nadelen. Waaronder de volgende: voor de zuiveraars die een elektrostatisch systeem met hoog voltage gebruiken, moeten de verontreinigende stoffen geadsorbeerd worden op de collector. Hoewel je met dit type zuiveraar geen filters hoeft te vervangen, is de adsorptiecapaciteit niet zo sterk. Bij de zuiveraars die gebruik maken van een filternet, kan je meerdere filternetten gebruiken om de verontreinigingen te adsorberen. Helaas is het tijdrovend om het filterscherm te vervangen. Bij plasma luchtreinigers die beide technologieën gebruiken, is het mogelijk dat ze niet in staat zijn de zeer fijne deeltjes in de lucht te adsorberen.

Plasma Luchtzuiveraar Prijs

De prijzen van plasma luchtreinigers variëren naargelang het merk, de grootte en waar je ze gaat kopen. Als algemene regel geldt dat ze ergens tussen 75 en honderden euro kunnen kosten. Een ding waar je naar wil kijken is de vierkante meters die de luchtreiniger bestrijkt. Als je op zoek bent naar een plasma luchtreiniger voor een kamer die 500 vierkante meter is, wil je er zeker geen kopen die slechts een kamer van 200 vierkante meter dekt. Het omgekeerde is ook waar. Het kiezen van een plasma luchtreiniger die te groot is, zal geldverspilling zijn. Het is goed om de kamer waar je de luchtreiniger wilt hebben op te meten voordat jij gaat winkelen voor dit artikel. Houd er ook rekening mee dat er plasma luchtreinigers zijn voor zowel particulier als commercieel gebruik. Natuurlijk zullen de prijzen variëren, afhankelijk van welk type je uiteindelijk kiest.