Rowenta luchtreiniger

Rowenta luchtreinigers bieden schone lucht voor een gezonder leven. Dat is waar ze voor staan. Wist jij bijvoorbeeld dat de lucht in huis tot vijf keer meer vervuild is in vergelijking met lucht buiten huis?

Dat terwijl de lucht die wij inademen zo belangrijk is. In huis wordt de lucht onvoldoende ververst. Deze lucht wordt vervuild door vuil binnen en buiten de woning. Bijvoorbeeld afkomstig van rook, huisdieren, stof schoonmaakmiddeltjes of andere substanties zoals verf.

Steeds meer mensen krijgen last van deze vervuiling. Zo kan dit bijvoorbeeld invloed hebben op de slaapkwaliteit. Ook kan er een toename zijn in allergische reactie. Omdat we veelal 90% van onze vrije tijd doorbrengen in huis, is schone lucht een belangrijke uitdaging de komende jaren. 

Rowenta heeft zich als doel gesteld met hun luchtreinigers om te zorgen voor een optimale luchtkwaliteit. Een gezondere lucht in het huis waardoor iedereen kan profiteren van de gezondheidsvoordelen die dit met zich meebrengt. 

Een Rowenta luchtreiniger let op kleine deeltjes! 

Een luchtreiniger van Rowenta kan veel gezondheidsproblemen voorkomen. Hoe kleiner de deeltjes zijn die wij inademen, hoe groter het risico op gevaar. Kleine deeltjes dringen dieper ons lichaam binnen. Afhankelijk van het type deeltje en de grootte kan dit leiden tot:

  • Problemen met de luchtweg
  • Allergieën  
  • Ademhalingsongemakken
  • Slechter slapen
  • Minder productiviteit

Rowenta luchtreinigers filteren tot 100% van de allergenen. Daarnaast filteren ze 99.9 procent van de deeltjes in de lucht die zo klein zijn als virussen. Dit doen ze door middel van vier hoogwaardige filtratie niveaus. De technologie hierachter is Nanocaptur+. Deze technologie is het resultaat van een samenwerking met de beste laboratoriums in Frankrijk. Meer dan tien jaar onderzoek is gehouden naar luchtkwaliteit en er zijn diverse patenten aangevraagd. 

rowenta luchtreiniger

Rowenta luchtreiniger filters

De Rowenta luchtreinigers bevatten een voorfilter, allergie+ filter en een actief koolstoffilter:

Voorfilter
Het voorfilter vangt de grootste deeltjes op
zoals stof, huisdier- en mensenhaar.

Allergie+ filter
Fijne deeltjes worden gevangen door het Allergie+ filter. Dit gebeurd effectief tot 0,1 micron inclusief allergenen. Denk hierbij aan: 

  • Pollen
  • Allergenen van huisdieren
  • Huisstofmijt
  • Schimmel
  • Virussen

Actief Koolstoffilter
Het koolstoffilter vangt gassen, vluchtige organische stoffen en geuren op

Rowenta luchtreiniger – Features

De meeste rowenta luchtreinigers bevatten verschillende snelheden om de lucht te reinigen. Ook bevatten ze veelal een stille modus. Andere feature is een indicator die aangeeft wanneer de filter kan worden vervangen. Daarnaast is er een timer inbegrepen die kan worden ingesteld op bepaalde tijden. Ander onderscheidend punt van Rowenta is dat ze een reparatie service aanbieden tot 15 jaar. Als jouw Rowenta luchtreiniger kapot is kan je hem direct terugsturen voor reparatie. Dit gebeurd in Europa. 

Rowenta luchtreiniger kopen

Een Rowenta luchtreiniger raden wij aan te kopen bij:

luchtreiniger rowenta

Rowenta luchtreiniger Intense Pure Air Connect PU6080

Een van de favoriete modellen Rowenta luchtreinigers is de Pure Air Connect PU6080. Deze is middels een app bedienbaar. Ook als je niet thuis bent kan je de luchtreiniger op afstand bedienen. Er zit een timer op die je kan instellen zodat het apparaat zich uitschakelt na de ingestelde tijd. Dit type van Rowenta is een uitstekende keuze voor het verlichten van allergieklachten en astmaklachten. 

Na verloop van tijd moeten wel de filters van de Rowenta luchtreiniger worden vervangen. Dit is iets wat bij alle apparaten moet worden gedaan. Bij het ene apparaat moet het wat vaker als bij een ander. 

Productspecificaties 

De Rowenta luchtreiniger Intense Pure Air Connect PU6080 bevat 4 filters. Een ruimte tot 70m2 kan worden gereinigd. Allereerst vangt het voorfilter de grote stofdeeltjes en haren op. Vervolgens zuivert het koolstoffilter vieze geurtjes uit de lucht. 

Middels de luchtkwaliteitssensor wordt de luchtkwaliteit in de gaten gehouden. Het apparaat past zichzelf aan in de automatische modus op basis van de waarnemingen. In de nacht kan je gebruik maken van de stille modus. Als je deze Rowenta luchtreiniger op afstand wil gebruiken kan je de Pure Air app downloaden en installeren. Deze is bedienbaar via smartphone of tablet. Voor meer vragen over de Rowenta Luchtreiniger kan je mailen naar info@luchtreinigerblog.nl.